Fiks din fryser – tips til mindre madspild

En af bloggens medlemmer har dannet sig et overblik over sin fryser og derved gjort det lettere at undgå madspild og smide for meget mad ud. Jeg har interviewet Stine om hendes tanker bag strutureringen af hendes fryser.

Hvilke tanker gjorde du dig ift. at danne overblik over din fryser?

Jeg havde ikke rigtigt overblik over, hvad der egentlig var i min fryser. Det resulterede i mange unødvendige indkøb og dermed flere rester til fryseren. Det var især kød, der blev lagt i fryseren – det bliver jo ofte pakket i større pakker og med flere stykker, end en enkelt person kan spise på én gang.

Hvordan gjorde du det?mindre madspild - organiser varerne i din fryser så du har overblik

Jeg startede med at rydde op i de ting, jeg havde i fryseren. Smide for gamle fødevarer ud. Lave en hylde til grønt og en hylde til kød. Pakke kødet i mindre poser/klippe poserne til så halvdelen af fryseren ikke fyldes af tom emballage.

Da der var ryddet op fødevarerne, brugte jeg en whiteboard-tush til at skrive udenpå fryseren, hvad jeg havde derinde. På den måde fik jeg det fulde overblik over, hvad jeg havde, og hvad der skulle købes ind.

 

Har du tænkt dig at fortsætte med det?

Ja, så vidt muligt. Det bliver nogle gange lidt omstændigt at skrive op, hvad jeg tager ud og lægger ind. Men jeg fortsætter med at holde orden. Og så laver jeg engang imellem en ”tøm fryser”-uge. Altså uger, hvor jeg ikke handler kød og frysegrønt, men bruger det, jeg har i fryseren. Det bliver nogle gange til nogle interessante retter, men jeg slipper for at smide mad ud. Det mindsker spild – og er godt for tegnedrengen.

Del med dine vennerShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrPin on Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *