Guidelines til udsalg

 

Vi nærmer os slutspurten af januarudsalget, hvilket også betyder, at der er ekstra mange penge at spare. Men det kan også betyde, at du kan komme til at købe ting alene af den grund, at det er billigt. De fleste kender nok til at komme hjem med ting, som de egentlig ikke skal bruge, men den kostede jo kun 200 kr.

I Grønne skridt har vi forsøgt at lave guidelines, der kan hjælpe dig med at købe mindre, men brugbare og nødvendige ting.

Nedenstående guidelines gælder selvfølgelig ikke kun under det store januarudsalg, men kan bruges hele året rundt. Også til det almindelige dagligvareindkøb, hvor der ofte også er udsalg.

  • Skab en overblik: Før du tager på udsalg, må du skabe dig et overblik. Det kan nogen gange betyde, at du må foretage en oprydning. Vi glemmer ofte, hvad vi har, fordi vi ikke kan se det. Det kan både være tøj, som er gemt i skabet, værktøjet, der er i værktøjskassen, eller fødevarer, der er stablet i skabe og dåser.
  • Synlig liste: Lav en synlig liste over ting du mangler. Denne liste kan både hjælpe dig med at huske, hvad du skal købe, men i høj grad også hjælpe dig med ikke at købe unødvendige ting. Det er meget simpelt, hvis det ikke står på sedlen, har du ikke brug for det.
  • Alt skal ikke købes på én gang: Du behøver ikke købe alt fra din liste her og nu. Husk, der løbende er udsalg året rundt.
  • Research: Det kan nogen gange betale sig at købe ting, der koster lidt mere, idet kvaliteten er derefter. Her kan det være en ide at lave lidt research om mærker og kvalitet. Det kan både gøres på nettet, men ellers spørg i din omgangskreds.
  • Mindre, men godt: Når ting koster mere, ender du ofte med at købe mindre, af den simple årsag at du har færre penge til rådighed efterfølgende.
  • Lad dig ikke forføre: Lad dig ikke forføre af høje procenter. Husk altid at jævnføre med din (indkøbs)liste.
  • Vær kritisk: Stil dig altid kritisk overfor de ting, du tilføjer til din liste, og før du svinger dankortet.
  • Bytteregler: Husk at det er tilladt at bytte. Men tjek altid op med butikken omkring bytteregler, før du køber.
Del med dine vennerShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrPin on Pinterest

One Comment

  1. Pingback: Mission: Undgå plastikposen ved indkøb!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *