Tips til grønnere fødselsdagsgaver

Da to af bloggens medlemmer (Stine og Anna) snart har fødselsdag, har disse sammensat idéer til en grønnere ønskeseddel, der er fyldt med lækre gaveønsker:

1. Bæredygtigt undertøj fx fra https://organicbasics.com

Organic basic producerer undertøj, der er lavet af 100 % økologisk, tyrkisk bomuld, og det er produceret under bæredygtige forhold. Der er både undertøj til mænd og kvinder, og det fås til rimelige priser.

2. Makeup fra ”Benecos”

Makeup-produkterne fra Benecos er uden parabener, silikone, PEG, syntetisk farve, duft, og konservering. Det er desuden udelukkende økologiske og veganske ingredienser, der er anvendt i produkterne. Produkterne kan bl.a. købes i Magasin og Jordens frugter på Trøjborg i Aarhus. Læs mere om mærket i en af vores tidligere artikler: http://gronneskridt.dk/jordens-frugter-en-oekologisk-oase-paa-troejborg/

3. Gavekort til en bæredygtig restaurant eller café

Støt de gode tiltag og bæredygtige spisesteder, der findes i din by. Du kan fx vælge at ønske dig et gavekort til en af de restauranter eller caféer, der har et økologisk spisemærke.

 4. Gavekort til kulturby 2017

Oplevelser er gode at få, da det ikke er materielle goder, men en mulighed for at få en god oplevelse både kulturelt og socialt. Find fx programmet for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus2017 på http://www.aarhus2017.dk/en/

5. Bæredygtige strømpebukser f.eks. https://en.swedishstockings.com/

Swedish stockings producerer bæredygtige strømpebukser med stor fokus på både nedsat vandforbrug, solenergi og zero waste. Der er mange fine modeller at vælge imellem.

6. Plakater fra https://paper-collective.com/

Paper Collective producerer alle deres plakater i Danmark på svanemærket papir. 10 % af salgsprisen bliver doneret til et godt formål, som kunstneren vælger. På den plakat du vælger at købe, kan du se, hvilket formål du støtter.

 7. Lækker fairtrade vin

Ved at ønske dig Fairtrade vin, sikrer du dig, at bønderne og arbejderne har fået en fair pris for deres arbejde, samt en Fairtrade-bonus, der giver dem mulighed for at investere i projekter, der gavner lokalsamfundet som for eksempel uddannelse og sundhedspleje.  Kig efter følgende mærker, hvis du vil have god fairtrade vin: Drostdy Hof, Ecologica, Fairhills eller Stonedance

 8. Online abonnement til aviser og/eller ugeblade fx på http://politiken.dk/

Vær med til at spare på papiret og hjælp miljøet ved at ønske dig et online abonnement til en avis eller et ugeblad.

 9. Giv en ged, eller en anden velgørenhedsgave læs mere på http://gronneskridt.dk/giv-en-ged-i-julegave/

Det er ikke kun op til jul, at de dårligere stillede har brug for ekstra hjælp. Hvis du følger linket, kan du læse en af vores tidligere artikler, og se hvilke produkter du kan donere fra de forskellige nødhjælpsorganisationer.

Del med dine vennerShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrPin on Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *